Bølger og Brantevik

Gynge, gynge, vippe, gynge – det er livet ombord på en sejlbåd. Nogen gange bliver det mindre hyggeligt – som fx når uret viser 01.27 og du burde være i drømmeland.   I stedet tonser du rundt på en iskold og forblæst havn og forsøger at stramme dine fortøjninger op. Kåseberga havn på Sveriges sydøstlige hjørne er idyllisk og hyggelig – bare ikke lige i hård østenvind. Så presses en god del af den sydlige Østersø ind i den lille havn, og det har mildest talt været en gyngende fornøjelse at tilbringe 48 timer her i den stride og iskolde østenvind.

Käseberga havn, tegnet inde fra Mumrikkens varme kahyt

Men Ales Stener var en stor oplevelse at se. Det er en af nordens største stensætninger i formation som et skib. Det kan ses flere kilometer væk, som det står og troner på sin stejle bakketop. Man mener det er skabt helt tilbage i bronzealderen. Mads har gjort sin egen opdagelse, idet han har dokumenteret at alle stenene har hver deres ansigsttræk. ( her ses i forgrunden stenen som nu hedder: Joe fra Family Guy som Sfinx)

Efter en urolig nat stod vi op til en smuk og sørme også lun morgen. Temperaturen sætter ny rekord ved at kravle op omkring de 10 grader, og vi har købt friskfanget torsk og torskerogn hos den lokale fisker på havnen.

Læsset med fisk og glade unger smurt ind i fiskeslim og is har vi gynget os til Brantevik. Efter at have sejlet op og ned af bølger der blev større og større undervejs, sluttede turen af med en nervepirrende “bådsurf” igennem den smalle indsejling til den lille Brantevik havn, hvor Mads holdt tungen lige i munden og fangede en perfekt bølge ind i havnen.  Nu sover 3/4 af familien midsagslur, og om lidt skal der ryges torskerogn.

Brantevik kan i øvrigt varmt anbefales – her er idyllisk, smukt og småt og her begynder at lugte en lille smule af skærgård.

2 Replies to “Bølger og Brantevik”

  1. Den er altså ikke lavet til at ligne et skib. Det er noget som de gamle tørre mænd der skrev om det fandt på. Selv om vi alle ved at de vidste, hvad det nu også kunne ligne. Frugtbarhedskult, for fanden… 🙂

  2. Ha ha, Peter, ser først din kommentar nu – ja det hele afhænger jo af øjnene der ser. Men kan sagtens se hvad du mener. Det er sgu nogen flotte sten de har sat deroppe på klitten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *